Zadnji dnevi pred odhodom

Od zadnjega javljanja je minilo kar nekaj časa in sedaj smo v obdobju, ko se začenja zares. Do mojega odhoda v Južno Korejo manjka samo še nekaj dni in vznemirjenje se veča. Poleg tega smo tudi v izpitnem obdobju in tako imam kot študent do zadnjega na sporedu tudi nekaj izpitov, zadnji bo na vrsti šele v ponedeljek.

Že v sredo, 31. 1. 2018 pa bom z Brnika preko Amsterdama odletel v južnokorejski Incheon. To je kraj v bližini Seula, kjer se nahaja eno največjih in najbolj zasedenih letališč na svetu. S popolnoma novo železniško povezavo, zgrajeno zaradi olimpijskih iger, se z letališča še ne bom odpeljal v Pyeongchang, ampak do kampusa Wonju, ki je del Univerze Yonsei in tam me čaka nekaj dni uvodnih usposabljanj ter seznanitev z mojimi nalogami v objektu IBC, ki sem ga predstavil v prejšnji objavi.

Izstopna postaja za Wonju kampus je Manjong. (Foto: KTX)

Prej omenjena železnica je zelo pospešila celoten čas potovanja po prihodu v Korejo. Od letališča Incheon, ki leži povsem zahodno pa do Gangneunga na primer, kjer je najbolj vzhodni del tekmovalnih površin, z avtomobilom potrebujete okoli 4 ure, vožnja z novim vlakom pa vam bo vzela 1 uro in 52 minut. Razlika je očitna in to z javnim prevozom! To omogoča sodobna infrastruktura, ki je pripravljena za hitrosti vlakov do 350km/h, te pa se trenutno vozijo s hitrostjo do 305km/h. Na tej novi železniški povezavi se bo v času iger dnevno lahko prepeljalo 20910 potnikov, saj se bodo kompozicije vlakov med končnima postajama peljale kar 51-krat v enem dnevu.

Med tem, ko je Južna Koreja zagnala novo železniško povezavo, pa sem jaz dodal tudi nekaj novih vsebin na spletni strani, ena od pomembnejših je naslednja – na strani Slovenski nastopi lahko najdete razpored slovenskih nastopov na olimpijskih igrah, ki se bo sproti posodabljal in je seveda pripravljen po slovenskem času! Poleg tega lahko po seznamu enostavno iščete željeno in si ga razvrščate po različnih kriterijih.

Ob tej priložnosti pa seveda ne morem mimo sponzorjev in donatorjev, ki so se mi pridružili od zadnjega javljanja. Zopet se jim najlepše zahvaljujem, ker podpirajo izvedbo mojega projekta, ki brez njih res ne bi bila mogoča! Hvala! Vse bralce vabim, da si sponzorje ter donatorje ogledate na namenski strani Sponzorji.

Se kmalu zopet vidimo – ja prav ste prebrali, vidimo. V zaključnih fazah priprave so namreč tudi že osnovni avdiovizualni elementi mojih videoposnetkov, s katerimi se bom v enakih časovnih intervalih javljal iz Južne Koreje. Priprava videoposnetkov pa mi ne bi uspela brez pomoči študijskih kolegov in njihov doprinos bom v prihodnosti tudi bolj podrobno predstavil.

Utrinek decembrskega teka na smučeh na prelepi Pokljuki. Upam, da bom imel kakšno možnost za izposojo opreme in tek na smučeh tudi v Južni Koreji.